Visina turističkog poreza u Gradu Ninu neće se povećavati

 In Iz medija, Obavijesti

Izmjenom Zakona o porezu na dohodak obveza je gradova i općina donijeti novu odluku o visini paušalnog iznosa po krevetu odnosno smještajnoj jedinici u vrijednosti između 150,00 i 1.500,00 kuna. Na jučerašnjoj 16. sjednici Vijeća Grada Nina raspravljalo se o visini paušalnog poreza, nakon čega se donijela jednoglasna odluka da iznos visine paušalnog poreza po krevetu odnosno smještajnoj jedinici, ostaje isti kakav je i dosad bio.

Visina paušalnog poreza po krevetu, po smještajnoj jedinici u kampu i/ili kamp odmorištu i po smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj u Ninu i Zatonu je i dalje 300 kuna, u Grbama 210 kuna, a u Ninskim Stanovima, Poljica Brigu i Žeravi 150 kuna.

Visina paušalnog poreza odnosi se na obveznike koji organiziraju smještaj u sobi, apartmanu i kući za odmor do najviše 10 soba odnosno 20 kreveta, u kampu i/ili kamp odmorištu, organiziranom na zemljištu, s ukupno najviše 10 smještajnih jedinica, odnosno za 30 gostiju istodobno i u objektu za robinzonski smještaj, najviše do 10 smještajnih jedinica odnosno za 30 gostiju istodobno.

Godišnji paušalni porez plaća se tromjesečno, do kraja svakog tromjesečja, u visini od jedne četvrtine godišnjeg paušalnog poreza, a primjenjivat će se za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu na području Grada Nina neovisno o prebivalištu ili uobičajenom boravištu poreznog obveznika.

 

Izvor: www.057info.hr

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian