U Innsbrucku održan Europan 15 Forum gradova i žirija

 In Iz medija, Obavijesti
U Innsbrucku se od 18. do 20. listopada 2019. godine održao Forum gradova i žirija na kojem su sudjelovali predstavnici Europan Hrvatska, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Grada Nina i Grada Karlovca te arhitekt Branimir Medić, član ocjenjivačkog suda.

Europan 15 Forum je događanje na kojemu su predstavnici 47 lokacija iz cijele Europe, članovi ocjenjivačkih sudova i Znanstvenog vijeća Europana imali priliku raspraviti o radovima odabranim u prvom krugu žiriranja.

Forum gradova i žirija organizirao je Europan Europe u suradnji s nacionalnim tijelima Europana i Gradom Innsbruckom, u sklopu provedbe međunarodnog urbanističko-arhitektonskog natječaja Europan 15 na temu „Produktivni grad“.

Podsjetimo, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja je u ožujku 2019. godine u okviru međunarodne platforme Europan 15 raspisalo natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za lokaciju naselje Ždrijac u Ninu, na koji je pristigao 21 rad. Ocjenjivački sud zasjeda u dva navrata, u rujnu i studenom 2019. te će objava rezultata natječaja biti 2. prosinca 2019. Nakon objave službenih rezultata natječaja, održat će se izložba i javno predstavljanje radova.

Izvor: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja
Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian