Svečano otvoren Ljetni salon HDLU-a Zadar

 In Iz medija, Obavijesti

Sinoć je u sklopu Ninskog kulturnog ljeta u Galeriji Višeslav svečano otvoren I. Ljetni salon Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar, na kojem je gostovalo čak 28. Autora izlagača.

U ime domaćina i organizatora Grada Nina, brojne  uzvanike i posjetitelje galerije, pozdravila je Marijana Ramov, viša savjetnica za kulturu koja je istaknula kako je „Galerija Višeslav oduvijek bila mjesto otvoreno za novitete na području likovnog stvaralaštva, te da osim predstavljanja renomiranih imena likovne umjetnosti, svoja vrata otvara i mladim talentiranim autorima koji tek traže svoju afirmaciju. U kontekstu toga držim kako bi i ovaj prvi Ljetni salon HDLU-a Zadar, uz već redovnu godišnju izložbu Društva u Gradskoj loži Zadra, mogao postati tradicionalna platforma prezentacije novijih djela ninskoj javnosti za sve članove HDLU-a.“

 

U ime kolega autora i izlagača, publici se obratio i predsjednik HDLU-a Zadar, Dragan Jelavić, koji je zahvalio Gradu Ninu i organizatorima te istaknuo kako je „Galerija Višeslav rustikalne Barokne kuće po svojoj lokaciji unutar povijesnog kompleksa sv. Križa u Ninu idealan prostor za spoj različitosti izloženih djela koji može posjetiteljima biti zgodan i privlačan izazov“.

Govoreći o ovom prvom predstavljanju Društva ninskoj javnosti citirao je i osvrt svog kolege dipl.pov. umjetnosti Zvonka Čuline kako „u svim sferama različitosti i gledatelji/posjetitelji mogu pronaći bliskost i povezivanje tih izričaja i osobnosti te naći motive i motivike kao i osjećaje atmosfere i poticajnosti od i sa svakim od djela, te osjetiti inspirativno ozračje umjetnika i umjetnica, koji u okviru Društva kontinuirano daju svoj prilog općoj kulturnoj sceni Zadarske Županije; kako kroz samostalne tako i kroz ovakve skupne, zajedničke izložbe”.

Gosti večeri koji su svojim glazbenim intermezzom oduševili brojne posjetitelje bili su mladi glazbenici Lucija Grabovac i Toni Vlašić, uvelike obogativši ovo zanimljivo kulturno događanje.

Prvi Ljetni salon HDLU-a Zadar u ime Grada otvorila je Marijana Ramov, čestitajući umjetnicama i umjetnicima radost prezentacije i druženja a posjetiteljima da ponesu samo dobre, nadahnjujuće utiske; da se na zajedničko zadovoljstvo makar i na „trenutak“ dišu i udišu sve ljepote reprezentiranih djela i izazova u smislu opće koristi i doprinosa i ove vrste stvaralaštva i kulture.

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian