Provedbom projekta osiguralo bi se novo vozilo te proširle usluge za korisnike Gradske knjižnice s naglaskom na posebno osjetljive skupine korisnika

 In Iz medija, Najnovije, Obavijesti

Gradska knjižnica Zadar, 15. veljače potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u svrhu provedbe projekta „Uključi se knjigom“ s ciljem nabavke biblio-kombija.

Provedbom projekta osiguralo se novo vozilo te se proširuju usluge za korisnike Gradske knjižnice Zadar koji posjećuju bibliobusna stajališta s naglaskom na posebno osjetljive skupine korisnika – osobe s invaliditetom na području urbane aglomeracije Zadar, koje su ciljna skupina ovog projekta.

Gradska knjižnica Zadar je korisnik projekta „Uključi se knjigom“, a partneri na projektu su Grad Nin, Općina Poličnik, Općina Preko i Općina Galovac te Udruga HVIDR-a Zadar. Tehničku podršku projektu osigurava Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kao regionalni koordinator, bila je tehnička pomoć u pripremi projekta te je stupanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i nadalje tehnička pomoć tijekom provedbe projekta. Osigurana sredstva za pružanje tehničke pomoći su iz projekta „ZADRA NOVA ZA VAS“, s ciljem povećanja korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji te pružanja podrške javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata i jačanju kapaciteta potencijalnih prijavitelja u pripremi i provedbi projekata.

Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Vrijednost projekta je 2.703.360,00 HRK, a trajanje projekta je dvije godine. U tom razdoblju, osim nabavke biblio-kombija i pružanja knjižničnih usluga, predviđena je provedba aktivnosti vezanih uz unaprjeđenje kvalitete i širenje socijalnih usluga i programa za aktivno socijalno uključivanje osoba s invaliditetom: radionice osnaživanja osoba s invaliditetom, klubovi čitatelja, škola znakovnog jezika, sportske i kreativne radionice.

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian