PISMO ZAHVALE DON BOŽI BARIŠIĆU

 In Najnovije, Obavijesti

Dragi don Božo,

u naš grad stigao si poput dječarca, nasmiješen, skroman i samozatajan.

Imao sam dozu skeptičnosti kako će se mlad i neiskusan svećenik nositi  s izazovima specifične sredine koja baštini stoljetno kulturno i vjersko nasljeđe.

No, ukoliko je sumnja na početku i postojala,vrlo brzo si je opovrgnuo. Svojom inventivnošću i modernim pristupom unio si toliko potrebnu svježinu crkvenoj liturgiji i misnim slavljima.

Kao gradonačelnik davao sam cijelog sebe u obnovu, razvoj i napredak našeg grada, a Ti si paralelno bio dostojan partner u sferi duhovnog života mojih sugrađana.

Preuzeo si onu  potrebnu inicijativu, osnovao crkveni zbor, pridružio se ninskoj muškoj klapi, dječje vjeronauke učinio toliko zanimljivim, inicirao susrete mladih, vodio svoje župljane na putovanja i hodočašća…vratio si otuđene te ponovno privukao crkvi one koji su se distancirali.

S lakoćom je bilo s tobom surađivati kako meni tako i svim gradskim službama te turističkim zajednicama…a surađivali smo kada je zajedničkim snagama trebalo obnavljati vrijednu sakralnu spomeničku baštinu, poslove promidžbe i organizacije vjerskih događanja.

Zajedno smo proslavili veliku 500-tu obljetnicu ukazanja naše zaštitnice Gospe od Zečeva, zajedno smo dočekivali delegacije i hodočasnike koji su naš grad povezivali s drugim sredinama.

S tobom nije bilo generacijskog jaza…podjednako si ušao u srca kako djece, mladih tako i starih i potrebitih. Razumio si svakog i izvlačio ono najbolje iz svojih župljana.

Svjestan sam nepredvidivosti službe koju obnašaš i činjenice da će doći dan kada ćeš sve ono dobro u sebi dijeliti s građanima drugog grada, no sada sam zatečen koliko već svima nedostaješ…

Zatečen sam koliko je prisnosti između tebe i ninskog puka, koliko si se uvukao pod kožu svojim Ninjanima.

Odlaziš kao odlučan i izgrađen svećenik, dostojanstven i voljen s još uvijek onim istim dječačkim osmjehom.

A ja ti želim reći da sam ponosan na Tebe i devet godina naše suradnje, suživota i prijateljstva.

Hvala Ti za dobrotu i skromnost i posebnost  kojom si nas častio.

Do skorog viđenja,

Gradonačelnik

Emil Ćurko

Don Božo Barišić

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian