OTVOREN II.LJETNI SALON HDLU-a ZADAR

 In Događanja, Iz medija, Najnovije, Obavijesti

MOTIVACIJE, INSPIRACIJE, REALIZACIJE I AFIRMACIJE

  1. LJETNOG  SALONA HDLU-A ZADAR

U predivnom  ambijentu atrija  ninske Barokne kuće sinoć je svečano otvoren  II. Ljetni salon Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar, na kojem se predstavilo čak 25 autora izlagača.

Reprezentativni godišnji umjetnički pothvat koji publici nudi  novonastala djela s različitim izrazima, pravcima, formama i oblicima kao senzoru i orijentiru, kud i kojim putem ide zadarski i zavičajni krug, kako se inspirativno kreće, što ga pokreće u vremenu unutarnjih i vanjskih izazova koji sve ove posebno senzibilne i kreativne duše osjećaju, što ih u realnim ili paralelnim potencijalima motivira, kao i što ih se u mnogim umreženostima s unutrašnjeg ili vanjskog aspekta posebno tiče i dotiče“ napisao je u svom osvrtu povjesničar umjetnosti Zvonko Čulina.

U ime domaćina i organizatora Grada Nina, brojne  uzvanike i posjetitelje galerije, pozdravila je Marijana Ramov, viša savjetnica za kulturu koja je istaknula  kako je „Galerija Višeslav oduvijek bila mjesto otvoreno za novitete na području likovnog stvaralaštva, te da osim predstavljanja renomiranih imena likovne umjetnosti, svoja vrata otvara i mladim talentiranim autorima koji tek traže svoju afirmaciju. Prije dvije godine krenuli smo s prvim salonom i zamislili ga kao ljetni pandan  redovnoj godišnjoj izložbi  Društva u Gradskoj loži Zadra, uz nadu kako bi isti mogao postati tradicionalna platforma prezentacije novijih djela svih članova HDLU-a.

U ime kolega autora i izlagača, publici se  obratio  i predsjednik HDLU-a Zadar, Dragan Jelavić, koji je istaknuo kako su u ovoj globalnoj krizi interesa i stvaranja samo umjetnosti i kreativnost te koja nas potiču i vuku naprijed…

U spoju pjesničkih stihova koje je govorio pjesnik i  fotograf  Branko Antunović, II.  Ljetni salon HDLU-a Zadar otvorila je Marijana Ramov, čestitajući svim izlagačima širok opus umjetničkih opservacija, motivacija i zanesenosti.

  1. ljetni salon bit će otvoren za svu zainteresiranu publiku do 11. kolovoza 2021. godine.

 

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian