O

snovnoj školi “Petar Zoranić” pripadaju četiri naselja u krugu od 15 kilometara. Ta mjesta su: Nin koji broji oko 1700 stanovnika, Vrsi s 1600 stanovnika, Zaton s 980 stanovnika te Ninski Stanovi koji broje oko 560 stanovnika.

Školsko područje podijeljeno je na četiri dijela:

  • Matična škola u Ninu od I. do VIII. razreda,
  • Područni odjel Vrsi od I. do VIII. razreda,
  • Područni odjel Zaton obuhvaća učenike od I. do IV. razreda i
  • Područni odjel Ninski Stanovi  od  I. do IV. razreda.

Naselja koja pripadaju školi prometno su povezana s Ninom i Zadrom, a prijevoz učenika je organiziran s javnim prijevozom za učenike iz Grba, Ninskih Stanova i Zatona, pa su počeci nastave prilagođeni tako da učenici putnici što manje vremena čekaju u dolasku i odlasku iz škole, ne odstupajući od Pravilnika o pedagoškom standardu.

Od 01. prosinca 2008. godine  nastava se izvodi u novoj zgradi matične škole u Ninu. Prostor je primjeren i zadovoljava potrebe škole, ima športsku dvoranu, i vanjska igrališta. Nastava se održava u samo jednoj smjeni jer ima osam klasičnih učionica koje su opremljene za nastavu i jednu specijaliziranu za informatiku.

U područnom odjelu Vrsi nastava se odvija u dvije smjene i to: V. do VIII. razred su stalno ujutro, a I. do IV. razred se izmjenjuju u smjenama u dvije učionice na katu nove školske zgrade. Nastava TZK održava se na igralištu udaljenom od škole više od 600 metara, te je nastava zakinuta jer učenici izgube dosta vremena na pješačenju od škole do igrališta.

Ravnatelj škole: Tonći Vuković
Voditelj područnog odjela Vrsi: Marija Stevanović
Broj učenika: 314
I.- IV. razred: 153
V.- VIII. razred: 156

Start typing and press Enter to search

hrCroatian