ODRŽANA 17. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

 In Događanja, Obavijesti

Dana 27. veljače 2019. godine s početkom u 18,00 sati  u Gradskoj vijećnici Grada održana je 17. sjednica Vijeća Grada Nina. Na sjednici kojom je predsjedavao gospodin Marko Burela, predsjednik Gradskog vijeća, nazočilo je  13 vijećnika, na kojoj se po utvrđivanju kvoruma  jednoglasno prihvatio  prihvatio dnevni red s prijedlozima sljedećih odluka:

  1. Donošenje odluke o prihvaćanju zapisnika s 16. sjednice Gradskog vijeća
  1. Donošenje odluke o porezima
  2. Donošenje odluke o izboru najpovoljnije ponude za kupnju nekretnine
  3. Donošenje odluke o raspisivanju natječaja za prodaju č.z. 686/2 k.o. nin-zaton te 220/16 i  k.o. poljica-brig
  4. Donošenje odluke o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi na području grada Nina u 2019. godini.
  5. Donošenje odluke o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stanaka i članova predstavničkih tijela za 2019. godinu
  6. Donošenje odluke  o usvajanju UPU TN Zaton
  7. Donošenje odluke  o izmjenana i dopunama Odluke o izgradnji novih te dovršetku i proširenju poduzetničkih zona na području Grada Nina
  8. Razno

 

Grad Nin preuzeo je od Porezne uprave obvezu naplatu poreza na potrošnju i poreza na kuće za odmor. Odluka poreza na potrošnju neće se mjenjati, dok će se u odluci o porezu na kuće za odmor mjenjati slijedeće: Umjesto naplata navedenog poreza jednom godišnje a od sada će se uvesti kvatrtalna naplata. Također dosadašnji iznos od 12,00 kuna/m² podići će se na 15,00 kuna/m2 korisne površine kuće za odmor, na cijelom području Grada Nina.

Navedene odluke jednoglasno su prihvaćene.

 

Nakon provedenog natječaja za prodaju nekretnine čest. zem. 758 k.o. Poljica Brig površine 1.601 m2 Gradsko vijeće jednoglasno je prihvatilo najpovoljniju ponudu tvrtke TEGULA CENTAR d.o.o. Zadar za kupnju nevedene nekretnine a jednoglasno je donesena i odluka o raspisivanju natječaja za prodaju č.z. 686/2 k.o. Nin-Zaton te 220/16 k.o. Poljica-Brig

 

Na dnevnom redu sjednice našla se i odluka o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi na području grada Nina u 2019. godini, a koju su gradski vjećnici jednoglasno prihvatili U navedenom Programu mjenja se točka III koja je do sada naznačavala kako grad Nin sufinancira boravak djece isključivo zaposlenih roditelja, u sufinanciranje i djece privremeno nezaposlenih usljed obavljanja sezonskih poslova. Navedena točka sada glasi:

 

Obrt za usluge dadilje „Zvjezdica“ Grbe, osnovan je 2017. godine s ciljem cijelodnevnog boravka djece jasličke dobi za koje ne postoji odgojna skupina u Dječjem vrtiću „Morska vila“ Nin i djece predškolske dobi zaposlenih roditelja ili roditelja koji su privremeno nezaposleni zbog obavljanja sezonskih poslova, s područja Grada Nina. Boravak djece u Obrtu za usluge dadilje Zvjezdica sufinancira se u iznosu od 1.000,00 kuna po upisanom djetetu. Za tu smo namjenu planirali u 2019. godini 100.000,00 kuna.

Jednoglasno su prihvaćene i odluka o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stanaka i članova predstavničkih tijela za 2019. godinu, donošenje odluke  o usvajanju UPU TN Zaton, te donošenje odluke  o izmjenana i dopunama Odluke o izgradnji novih te dovršetku i proširenju poduzetničkih zona na području Grada Nina.

 

U posljednjoj točci dnevnog reda pod razno vijećnici su vrlo kratko raspravljali o tekućim problemima kao i o velikom problemu prošlotjednog požara nošenog burom koji je ugrozio velik broj stambenih objekata u mjestu Zaton. Uz orkanski vjetar kao  uzrok požara su i neodržavane privatne parcele nadomak mjesta i u samom mjestu i vijećnici su raspravljali na koji način ubuduće rješavati i kažnjavati neodgovorne vlasnike, zbog kojih može doći do velikih posljedica.

 

Sjednica gradskog vijeća završila je s radom u 20,30 sati.

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian