Nin se sprema za gospodarski uzlet

 In Obavijesti

Grad Nin, uglavnom poznat po turizmu, priprema se za gospodarski uzlet. Na službenim stranicama objavljen je Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u tri zone poslovne i proizvodne namjene.Nadaju se privlačenju gospodarskih subjekata uvjereni da mogu postati važna poslovno-proizvodna točka.

Trgovci, ugostitelji, proizvođači, prerađivači… njima i svim ostalim gospodarstvenicima otvara se potpuno novi prostor u Zadarskoj županiji. Nin privlači poslovne subjekte u svoje dvije poslovno-trgovačke i jednu zonu proizvodne namjene. Nedavno je raspisan Javni poziv za iskaz interesa, a aduta – smatraju u gradskoj upravi – itekako imaju. Riječ je u prvom redu o izvrsnoj prometnoj povezanosti:

Prva je zona poslovne namjene, trgovačke, u Zatonu na jednoj od frekventnijih prometnica koja spaja Zadar, Zaton, Nin i Vir. Druga zona se nalazi 300 metara od D306 i treća zona je u naselju Ninski Stanovi.

U Ninu se nadaju da će tako Ninski Stanovi dobiti trgovačke sadržaje na 3,6 hektara, a Zaton bi imao 12 hektara za proizvodnu i isto toliko hektara za poslovnu zonu, najavljuje Ivona Stulić, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu projekata za EU fondove:

Ovo nam je cilj; da grad Nin doživi gospodarski procvat. Formiranjem ovih zona pozivamo sve gospodarstvenike. Napravili smo namjene koje se odnose baš na sve, da svi ulažu u izgradnju objekata različitih namjena. Tu će, naravno, u tim zonama gospodarstvenici ostvarivati i neke pogodnosti za ulaganje, to je sve određeno i Zakonom o komunalnom gospodarstvu.

Pisma namjere za iskaz interesa zaprimaju se do 15. travnja, a svi podaci i obrazac dostupni su na mrežnim stranicama Grada Nina.

IZVOR: radio.hrt.hr

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian