Nin predstavio svoja iskustva u obnovi i valorizaciji spomeničke baštine

 In Iz medija, Najnovije, Obavijesti

U hotelu Salona palace u organizaciji Grada Solina i Turističke zajednice Grada Solina održana je konferencija »Putevima kraljevskih gradova« koja je imala za cilj prezentirati starohrvatsku baštinu kraljevskih gradova koje su potpisale i Povelju o suradnji (Nin, Solin, Biograd n/m, Knin i Tomislavgrad) kako bi se ukazalo na važnost njihove zaštite i valorizacije.

Osim zanimljivih predavanja, u sklopu programa konferencije održana je i panel diskusija koja je okupila gradonačelnike kraljevskih gradova, a na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Nina Emil Ćurko. Tema panel diskusije bila je: »Izazovi u zaštiti i valorizaciji starohrvatske baštine kraljevskih gradova -perspektive gradonačelnika«.

Prezentacija »Nin – baština prve hrvatske prijestolnice« koju je predstavila Marijana Ramov, viša savjetnica za kulturu i informiranje u Gradu Ninu, oduševila je sudionike konferencije te pokazala izniman primjer dobre prakse, kako se adekvatnom obnovom, zaštitom i valorizacijom spomeničke baštine može podići standard građana koji s njom žive te kako nam bogata ostavština dobrim upravljanjem postaje čvrst temelj za bolju budućnost.

IZVOR: zadarskilist.novilist.hr

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian