Nin obnovio povijesne mostove i šetnice oštećene u velikoj poplavi

 In Iz medija, Najnovije, Obavijesti

Cemex Hrvatska sudjeluje u nizu infrastrukturnih projekata na zadarskom području. Riječ je o uređenju javnih površina, obnovi postojeće gradske infrastrukture te o podizanju kvalitete turističke ponude.

U Ninu je proteklih mjeseci ova tvrtka sudjelovala na dva projekta: uređenje okoliša kod Donjeg i Gornjeg mosta te uređenje šetnice od Donjeg mosta do Gospina mula. Za ove je projekte tvrtka isporučila svoje betone specijalne namjene: dekorativni beton Cemex Coolir Advanced sa žutim pigmentom i Cemex Coolir Custom sa žutim pigmentom i bijelim cementom.

„Obnovom svojih povijesnih mostova i uređenjem šetnica ne samo da je Nin sanirao posljedice velike poplave iz rujna 2017.godine, već i dobio novu vizuru te novi sadržaj koji povećava kvalitetu života u našem gradu, obnovio postojeću gradsku infrastrukturu, ali i ojačao kvalitetu turističke ponude. Reakcije su odlične od strane mojih sugrađana, ali i brojnih posjetitelja i turista, koji su vrlo zadovoljni novouređenim prostorima za odmor i rekreaciju koji su im na raspolaganju“, rekao je Emil Ćurko, gradonačelnik Nina.

Proteklih godina tvrtka je sudjelovala na još dva ninska projekta; uređenje sjevernog dijela obale kralja Petra Krešimira IV neposredno uz sjeverne gradske bedeme iz 16. stoljeća te Gospinog mula. Dekorativni beton pokazao se iznimno zahvalnim materijalom za intervencije u zaštićenim povijesnim cjelinama, oko kojeg su se usuglasili i gradska uprava i konzervatorska struka, pa su se i ostali ninski projekti nastavili realizirati na sličan način.

Zadarski projekti
U Zadru će pak krajem kolovoza biti završeni radovi na Poluotoku na uređenju šetnice Bedemi zadarskih pobuna. Tvrtka ovdje izvodi radove na ugradnji i obradi dekorativnog betona Cemex Coolir Advanced na šetnici u samom gradskom središtu.
„Obnovljene šetnice u Ninu i Zadru, izgrađene našim dekorativnim betonima, doprinijet će urbanom razvoju zadarskog kraja. Naši se dekorativni betoni mogu vrlo precizno prilagoditi potrebama i zamislima investitora i uklopiti u svaki okoliš na način da donesu dodanu vrijednost za sve one koji se služe njima izvedenom infrastrukturom. Beton kao održivi građevni materijal također ima i brojne prednosti nad drugim materijalima, od činjenice da upija manje topline u ljetnim danima do mogućnosti da se reciklira i koristi ponovo u novim projektima“, kaže Kajo Ferić, koordinator razvoja proizvoda, građevinskih rješenja i betonskih kolnika u Cemex Hrvatska.
Dekorativni betoni proizvedeni u ovoj tvrtki već su dio brojnih građevina i infrastrukturnih objekata u Hrvatskoj i regiji. Neki od najpoznatijih uključuju splitsku Turističku palaču, marinu Mandalina u Šibeniku, Eko kampus Puljane u Nacionalnom parku Krka, plažu Mulini u Rovinju i mnoge druge.

IZVOR: privredni.hr

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian