Natječaji LAG Mareta-e u 2017. godini

 In Obavijesti

Poštovani,

 

LAG Mareta će u tekućoj godini raspisati sljedeće natječaje:

 1. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i
 2. Potpora za ulaganje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Te iste potpore će se raspisivati i na Državnoj razini i odmah Vam skrećemo pozornost kako nije moguće istovremeno prijavljivanje i na LAG i na Državnu razinu.

Broj podnesenih zahtjeva po korisniku (za drugi tip potpore) nije ograničen u programskom razdoblju s tim da se novi zahtjev može podnositi tek nakon konačne isplate prethodnog.

Za prvu potporu, koja se odnosi na mala poljoprivredna gospodarstva, iznos je isti onom koji će se dodjeljivati na Državnoj razini odnosno 15.000,00 EUR-a. Kriteriji našeg bodovanja se razlikuju od onih na Državnoj razini te je  manja i potencijalna konkurencija, jer se na naše natječaje mogu prijaviti samo korisnici s LAG područja. Lijepo Vas molimo da ovu informaciju  proširite korisnicima s Vašeg područja koje bi ona mogla zanimati.

Za drugu potporu minimalni iznos naše potpore je 15.000,00 EUR-a, dok je maksimalni iznos 20.000,00 EUR-a. Kriterije bodovanja ponovno smo sami definirali.

U prilogu Vam šaljemo naše kriterije za odabir projekata.

Informaciju smo s Vama željeli podijeliti tako da na vrijeme možete odlučiti što biste prijavili na naš natječaj s obzirom da sigurno imate već planove što ćete prijavljivati na Državnu razinu gdje su iznosi mnogo veći ( do 1.000.000,00 EUR-a). Možda bi bilo dobro da vidite tko bi eventualno uz Vašu pomoć od drugih prihvaljivih korisnika to mogao učiniti umjesto Vas.

Prihvatljivi korisnici za Potpora za ulaganje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu su:

 1. a) jedinice lokalne samouprave
 2. b) trgovačka društva u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave
 3. c) javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, osnovnih škola
 4. d) udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti sukladno ciljnim skupinama i klasifikaciji djelatnosti udruga, povezane s prihvatljivim ulaganjem, (isključujući lokalne akcijske grupe, zajednice udruga, zaklade, fundacije)
 5. e) vjerske zajednice koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i
 6. f) lokalne akcijske grupe koje su odabrane unutar Programa.

Prihvatljivi projekti/operacije su građenje i/ili opremanje:

 1. vatrogasnog doma
 2. društvenog doma/ kulturnog centra
 3. planinarskog doma i skloništa
 4. turističkog informativnog centra
 5. dječjeg igrališta
 6. sportske građevine
 7. objekta za slatkovodni sportski ribolov (ribički dom, nadstrešnica i drugo.)
 8. rekreacijske zone na rijekama i jezerima
 9. biciklističke staze (koje nisu sastavni dio ceste)
 10. tematskog puta i parka
 11. građevine za ostvarivanje organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u osnovnu školu (dječji vrtić, rekonstrukcija i opremanje prostora za izvođenje programa predškole u osnovnoj školi te rekonstrukcija i opremanje prostora za igraonicu pri knjižnici, zdravstvenoj, socijalnoj, kulturnoj i sportskoj ustanovi, udruzi te drugoj pravnoj osobi u kojima se provode kraći programi odgojno-obrazovnog rada s djecom rane i predškolske dobi)
 12. javne zelene površine (park i slično)
 13. pješačke staze (koje nisu sastavni dio ceste)
 14. pješačke zone
 15. otvorenog odvodnog kanala (koji nije sastavni dio ceste)
 16. groblja (komunalna infrastruktura i prateće građevine)
 17. tržnice i
 18. javne prometne površine (trg, pothodnik, nadvožnjak, javne stube i prolaz koji nisu sastavni dio ceste)

Čitav Pravilnik o ovoj drugoj vrsti potpore možete pronaći na slijedećoj poveznici:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2016_08_71_1694.html

Za kraj bi Vam još jednom skrenuli pozornost kako se prijave rade unutar AGRONET-a te svi oni koji još nemaju korisničko ime i lozinku moraju ih tražiti čim prije, jer imamo informacije kako se dugo čekaju navedeni podaci.

U koliko imate kakvih pitanja slobodno nam se obratite,

 

Emila Šimičić Bajlo

LAG MaretaTrg hrvatske nezavisnosti 223273 Preko FB https://www.facebook.com/pages/LAG-Mareta/549164691781593 ured: info@lagmareta.hr
(023)286-445 ku?ni 108 voditeljica:voditelj@lagmareta.hr095-4808080

Download (DOCX, 109KB)

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian