Nastup A.K.A Crescenda oduševio ninsku publiku

 In Iz medija, Obavijesti

U sklopu Ninskog kulturnog ljeta na ljetnoj pozornici sv. Križa održan je koncert ljetnih vibracija A Cappella showa – summer vibes, sveučilišne skupine A.K.A Crescendo.

Kao jedina hrvatska suvremena a cappella skupina, čije obrade obuhvaćaju širok spektar glazbenih žanrova i sinoć je u organizaciji Grada Nina, zanimiljivim scenskim nastupom i koreografijom, raspjevala brojne posjetitelje.

Ninskoj publici predstavila ih je organizatorica večeri Marijana Ramov, viša savjetnica za kulturu koja istaknula „kako je ova sveučilišna a cappella skupina privukla veliku pozornost publike i medija, preko TV show-a Super talent – hrvatskoj inačici planetarno popularnog televizijskog show-a „Britain’s Got Talent“ u kojemu su došli do super finala a danas interes za njihove izvedbe bilježi strelovit uspon diljem Europe, SAD-a te Australije. Njihov rad može se popratiti na društvenim mrežama i različitim internet platformama a izvedbe A.K.A. Crescenda na Youtube-u do sada je pregledalo preko 150 000 ljudi iz 167 država svijeta.“

U 6 godina postojanja ostvarili su preko 360 nastupa a neki od istaknutijih su u Torontu na Canadian National Exhibition-u – četvrtom najvećem sajamu/festivalu u Sjevernoj Americi kojeg godišnje posjeti skoro dva milijuna ljudi. U Grazu na najpoznatijem međunarodnom natjecanju „Vokat-total“ osvojili su brončanu diplomu u pop kategoriji. Nakon Graza su se okušali i na najvećem svjetskom a cappella natjecanju The Open gdje su ušli u polufinale između 72 a cappella grupe iz cijelog svijeta.

Ove godine pozvani su sudjelovati na jednom od najcjenjenijih a cappella događanju u svijetu Total Vocal pod vodstvom „oca suvremene a cappella glazbe“ Deke-a Sharona te nastupili na daskama poznatog Carnegie Hall-a u New York City-ju.  Nedugo nakon nastupa na Total Vocalu uslijedio je poziv na svjetsko a cappella natjecanje u Moskvi gdje su se plasirali kao 5. (peta) od 169 a cappella skupina iz cijelog svijeta.

 

Jedna od prestižnijih priznanja za ove mlade glazbenike je svakako Nagrada grada Zadra 2016. godini,  te Rektorova nagrada na Sveučilištu u Zadru u 2017. godini za izvanredne doprinose u kulturi i izvannastavne aktivnosti.

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian