Lionsi u najstarijem hrvatskom kraljevskom gradu

 In Iz medija

U Zaton holiday resortu u organizaciji Lions klub Zadar, šestu godinu za redom održane su Sportske igre Lionsa 126. Districta. Humanitarci su tom prilikom posjetili i grad Nin.

Okupili su se članovi više hrvatskih klubova ove, u svijetu najbrojnije humanitarne organizacije. Druženje i sportsko nadmetanje na Igrama Lionsa uvijek ima svoj neizbježni humanitarni karakter.

Lionsi u svijetu djeluju dulje od 100 godina i okupljaju više od 1,4 milijuna članova.

U Hrvatskoj je udruga osnovana 1990. godine i danas ima oko 1.200 članova u 58 klubova.

Zadarski je klub utemeljen 1998. i njegovi članovi, kao i svi Lionsi svijeta koriste svoje vrijeme, znanja i sposobnosti kako bi pomogli onima kojima je to potrebno – slijepima i slabovidnima, stradalima u elementarnim nepogodama, oboljelima od dijabetesa i karcinoma.

Zadarski su Lionsi prepoznatljivi u svojoj sredini po brojnim humanitarnim akcijama, a u fokusu su im mladi te zadarske obitelji iznimno teškog imovinskog stanja.

Donacija je tradicionalno namijenjena mladim zadarskim sportašima, a ove godine Udruzi roditelja djece i osoba s invaliditetom “Mali princ ” i Rukometnom klubu “Arbanasi”.

Posebnost ovogodišnih sportskih igara, bio je posjet „Najstarijem hrvatskom kraljevskom gradu“ Ninu, gdje im je domaćin bila viša savjetnica za kulturu Grada, Marijana Ramov, koja ih je upoznala s tisućljetnom poviješću ovog drevnog gradića.

U sklopu stručnog razgledavanja „Lionsi“ su posjetili i vrijednu zbirku Muzej ninskih starina, kao i jedinstvenu šetnju Ninskom solanom uz neizbježan posjet Muzeju te Kući soli. Oduševljenje šetnjom kroz povijesne lokalitete, završeno je degustacijom niniskih gastro specijaliteta u autentičnom ambijentu povijesnoga grada Nina!

 

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian