Grad Nin uputio djelatnike, opremu i vozila u potresom pogođena područja

 In Iz medija, Najnovije, Obavijesti

U koordinaciji Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, Zadarske županije i Grada Nina, jutros su prema područjima gradova i mjesta stradalih u razornom potresu, krenuli djelatnici ninskog gradskog komunalnog poduzeća.

Općini Donji Kukuruzari koja u 15 administrativnih naselja broji 1.645 stanovnika na raspolaganje su stavljeni iskusni majstori s vozilom kompletne opreme kao i vozilom s dizalicom.

 

Na oštećenim objektima osim raščišćavanja, najviše je potrebe za radovima na krovištima, dimnjacima te prozorima na višim katovima stambenih objekata, kao i brojne intervencije na saniranju šteta na infrastrukturi te opskrbi električnom energijom, stoga su upravo vozila s dizalicama od velike pomoći.

Djelatnici gradske uprave, komunalnog poduzeća kao i brojni građani Nina mobilizirali su se u organizaciji prikupljanja pomoći za područja Petrinje, Gline i Siska, a na područje Nina već pristižu obitelji koje su ostale bez krova nad glavom, koje naši građani prihvaćaju te se maksimalno trudimo organizirati sve kako bi im olakšali u najtežim trenucima.

IZVOR: https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/regional/grad-nin-uputio-djelatnike-opremu-i-vozila-u-potresom-pogodena-podrucja-1068606

ZADARSKI.SLOBODNADALMACIJA.HR

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian