Grad Nin pomaže gradovima stradalim u potresu iznosom od sto tisuća kuna: Nakon poplave, mi smo primjer kako je sve nadoknadivo osim ljudskih života

 In Iz medija, Najnovije, Obavijesti

Gradonačelnik i gradsko vijeće Grada Nina donijeli su odluku o pomoći stradalim gradovima u iznosu od 100 tisuća, dok jučer gotovo cijelo popodne te jutos građani Nina prikupljaju donacije za nesretne obitelji.

Duboko dirnuti stanjem nakon razornog potresa, građani Nina s Gradskom upravom i Stožerom civilne zaštite Grada Nina izražavaju žaljenje i sućut obiteljima tragično preminulih građana Petrinje i Gline.

Jučer odmah u poslijepodnevnim satima krenulo se u prikupljanje pomoći za potresom razorene gradove i mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Neusporediv je događaj koji je pogodio grad Nin 2017. godine, kada se dogodila katastrofalna poplava koja je Ninu napravila veliku materijalnu štetu, no na sreću bez ljudskih žrtava, s ovim razornim potresom koji je odnio ljudske živote, koji su nenadoknadiv gubitak za obitelji, i cijelu Hrvatsku.

I upravo je Nin primjer kako je sve nadoknadivo osim ljudskih života, jer kako se Nin obnovio uz pomoć Hrvatske vlade, Ministarstava, tvrtki, tako će se i naši porušeni gradovi Petrinja, Sisak, Glina te sva okolna mjesta pogođena potresom, ponovno dići na noge.

– U ovim teškim trenucima želimo pomoći uplatom od 100.000,00 kuna, te prikupljenim donacijama hrane, higijenskih potrepština te odjeće. Toliko se puta već pokazalo kako tragedije i nesreće povezuju naše građane, njihovu empatiju i odlučnost jer i ovaj Grad zna koliko znači kada vam se u nevolji pomogne. Iskreno i opravdano vjerujem u državni vrh, u činjenicu da će se izgraditi i obnoviti, no na žalost ostat će bol za izgubljenim ljudskim životima. Naša podrška i misli su s našim unesrećenim gradovima, kazao je Emil Ćurko, gradonačelnik Nina.

IZVOR: https://zadarski.slobodnadalmacija.hr/zadar/regional/grad-nin-pomaze-gradovima-stradalim-u-potresu-iznosom-od-sto-tisuca-kuna-nakon-poplave-mi-smo-primjer-kako-je-sve-nadoknadivo-osim-ljudskih-zivota-1067676

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian