GRAD NIN IZNOSOM OD 100.000,00 KUNA POMAŽE POTRESOM STRADALE GRADOVE

 In Iz medija, Najnovije, Obavijesti

Gradonačelnik i gradsko vijeće Grada Nina donijeli su odluku o pomoći stradalim gradovima u iznosu od 100.000,00, dok jučer gotovo cijelo popodne te jutos građani Nina prikupljaju donacije za nesretne obitelji.

Duboko dirnuti stanjem nakon razornog potresa, građani Nina s Gradskom upravom i Stožerom civilne zaštite Grada Nina izražavaju žaljenje i sućut obiteljima tragično preminulih građana Petrinje i Gline.

Jučer odmah u poslijepodnevnim satima krenulo se u prikupljanje pomoći za potresom razorene gradove i mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Neusporediv je događaj koji je pogodio grad Nin 2017. godine, kada se dogodila katastrofalna poplava koja je Ninu napravila veliku materijalnu štetu, no na sreću bez ljudskih žrtava, s ovim razornim potresom koji je odnio ljudske živote, koji su nenadoknadiv gubitak za obitelji, i cijelu Hrvatsku.

I upravo je Nin primjer kako je sve nadoknadivo osim ljudskih života, jer kako se Nin obnovio uz pomoć Hrvatske vlade, Ministarstava, tvrtki, tako će se i naši porušeni gradovi Petrinja, Sisak, Glina te sva okolna mjesta pogođena  potresom, ponovno dići na noge.

U ovim teškim trenucima želimo pomoći uplatom od 100.000,00 kuna, te prikupljenim donacijama hrane, higijenskih potrepština te odjeće.

Toliko se puta već pokazalo kako tragedije i nesreće povezuju naše građane, njihovu empatiju i odlučnost jer i ovaj Grad zna koliko znači kada vam se u nevolji pomogne.

Iskreno i opravdano vjerujem u državni vrh, u činjenicu da će se izgraditi i obnoviti, no na žalost ostat će bol za izgubljenim ljudskim životima.

Naša podrška i misli su s našim unesrećenim gradovima.

Gradonačelnik:

Emil Ćurko

Gradonačelnik Emil Ćurko
Akcija prikupljanja potrepština
Akcija prikupljanja za potresom pogođena područja
https://ezadar.net.hr/dogadaji/3954768/grad-nin-sa-sto-tisuca-kuna-pomaze-stradalim-gradovima/
Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian