Grad Nin dobio 12.000 eura za uređenje sportskog parka

 In Iz medija, Obavijesti

Akcija Hrvatske lutrije kojom se opremaju parkovi za vježbanje na otvorenome u 20 gradova i općina, donijela je glavni zgoditak Gradu Ninu. Naime, među gradovima izvučenim u nagradnoj igri sretnik je bio i Nin koji će na ovaj način dobiti najmoderniju opremu za vježbanje. Riječ je o natječaju objavljenom povodom obilježavanja 50 godina rada Hrvatske lutrije s ciljem ulaganja u lokalne zajednice, a kroz povećanje broja sportskih sadržaja u gradovima i općinama.

Na natječaj je došlo 178 prijava, od kojih je 161 valjana sudjelovala u izvlačenju te za blagdane donijela vrijednu opremu stanovnicima Nina.

Prilagođeno osobama s invaliditetom

Gradonačelnik Emil Ćurko ističe kako im ova sredstva znače iznimno puno za razvoj sportskih sadržaja u gradu.

– Na natječaju za dodjelu sredstava jedinicama lokalne samouprave za opremanje parkova za vježbanje, objavljenog od Hrvatske lutrije, Grad Nin je dobio 12.000 eura koje će iskoristi na planiranom projektu vježbališta u Šetalištu kneza Branimira u Zatonu. Na godišnjoj razini Grad Nin planira i izgrađuje minimalno jedan novi javni sportski sadržaj i redovito obnavlja postojeće. Projektnu dokumentaciju za ovo vježbalište izradili smo prošle godine, a izgrađeno vježbalište zadovoljavat će sve sigurnosne i druge propise. Vježbalište će sadržavati pristup i sprave za osobe sa invaliditetom. Ova sredstva će nam uvelike pomoći u daljnjem razvoju sportsko-rekreativnih sadržaja na području koje pripada Gradu Ninu, kazao je Ćurko.

Dostupno svim građanima i turistima

Gradska uprava će u realizaciji projekta paziti da park učini dostupnim i osobama s otežanim kretanjem.

– Projektom je predviđeno postavljanje sprave za osobe sa smanjenom pokretljivošću i osiguravanje pristupa spravama. Vježbalište će sadržavati i spravu za sklekove, zračne hodalice, ravnu klupu, sjedalicu za vježbanje, eliptičnu hodalicu, bočnu njihalicu, kombiniranu kosu klupu, kormilo, kombiniranu stolicu te oglasnu ploču na ulazu u vježbalište. Ispod svih sprava bit će postavljena antistres podloga adekvatne debljine. Istovremeno, vježbalište će biti svakodnevno dostupno svim građanima, kao i turistima koji ljeti borave na području našega grada i koriste sportsko-rekreativne sadržaje. Smatramo da provedba ovog projekta stvara dodatnu motivaciju za rekreaciju lokalnog stanovništva, ali i doprinosi stvaranju novih kvalitetnih sadržaja koji će upotpuniti postojeću turističku ponudu, zaključio je gradonačelnik.

 

Izvor: zadarskilist.hr 

 

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian