Fondu za ruralni razvoj Europske unije apliciran projekt Dječjeg vrtića u Ninu

 In Iz medija, Obavijesti

Nakon višegodišnjeg čekanja na otvaranje mjere 7.4.1. Europskog fonda za ruralni razvoj pripremljeni projekt izgradnje novog Dječjeg vrtića u Ninu 18. travnja 2017. točno u ponoć apliciran je među prvim prijavljenim projektima

To je iznimno važno jer i samo vrijeme prijave može biti odlučujuće pri bodovanju i donošenju konačne odluke o odabiru prijavljenih projekata.

Na otvaranje ovog natječaja od strane E.U. fondova doista se dugo čekalo i radi se o iznimno važnom projektu Grada Nina čija je ukupna vrijednost 9.128.951,00 kn. Sukladno uvjetima natječaja Grad Nin zatražio je financiranje 80% prihvatljivih troškova od strane Fonda za ruralni razvoj dok bi ostalih 20 % ukupne investicije osigurao iz vlastitog Proračuna.

Realizacijom projekta izgradio bi se novi prostor koji bi u potpunosti zadovoljavao sve propisane uvjete za provođenje odgojno- obrazovnog rada s djecom.

Zgrada dječjeg vrtića projektirana je kao prizemnica za smještaj maksimalno 92 djece.

Unutar zgrade nalazit će se četiri sobe (po 20 djece u 4 odjela), prostorija dnevnog boravka, odjel dječjih jaslica za prihvat 12 djece, garderoba, sanitarne prostorije, terasa, prostor za trijažu te soba za njegu i izolaciju djece kao i sobu medicinskih sestara.

Novi vrtić zapošljavao bi 14 djelatnika.

Projekt izgradnje novog Dječjeg vrtića u Ninu uz projekt odvodnje cijelog zapadnog dijela Zadarske županije spada među najpotrebnije projekte, koji bi imao nezaobilazan utjecaj na ekonomski i socijalni život stanovništva Grada Nina, budući da trenutni Vrtić radi u poludnevnom tj. skraćenom vremenu a taj činjenica obiteljima s malom djecom nameće dodatni angažman i snalaženje.

Nadamo se da će ovaj kvalitetno pripremljeni projekt proći sve razine bodovanja, iako kao otegotna okolnost stoji činjenica da područje Grada Nina spada u visoko razvijena područja a ne u područja pod posebnom državnom skrbi i siromašne krajeve koja uvijek pri odabiru ovakvih društveno-socijalnih projekata imaju prednost.

Ukoliko se dogodi da  ishod bodovanja i odluka EU Fonda za ruralni razvoj ne budu povoljni, Grad Nin će krenuti u realizaciju ovog važnog projekta sredstvima iz vlastitog proračuna.

Izvor: http://www.ezadar.rtl.hr

 

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian