Eco Heritage Task Force u Ninu

 In Događanja, Iz medija, Obavijesti

Domaćin  ovogodišnjeg događanja i suorganizator je kraljevski grad Nin, gdje će se od 23. srpnja do 12. kolovoza, raditi na više različitih lokacija te približiti bogatstvo kulturne baštine i prirodnih ljepota ovoga kraja. Projekt je dosada održan na Plitvicama, u Skradinu, Trstenu, na otoku Ugljanu, u Daruvaru, na Školjiću, u Puli, Motovunu, D. Resi, Bakru, Zaostrogu, Koprivnici, Rovinju, dvaput u Stonu, Visu i Šibeniku. Oko 40 polaznika projekta pristiglo je iz 15 zemalja svijeta i većinom su potomci hrvatskih iseljenika.

ninProjekt Eco Heritage Task Force započet je u jeku hrvatskih ratnih stradanja 1992. godine, a iseljenička ga je mladež prihvatila, oplemenila i s velikim entuzijazmom nastavila održavati sve do današnjeg dana. Prepoznavši vrijednost ovoga programa, svake se godine hrvatskoj mladeži iz iseljeništva i predstavnicima hrvatskih nacionalnih manjina iz susjednih zemalja pridružuju i njihovi prijatelji iz cijeloga svijeta.

U projektu je naglašena potreba za očuvanjem naše prirodne i kulturne baštine pa je partner u realizaciji već dugi niz godina Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te lokalna zajednica u koju dolazimo. Grad Nin je bogat svojim povijesnim sadržajima i turistička je destinacija koju će kroz projekt HMI, upoznati i mladi ljudi iz cijeloga svijeta.

Završna večer ECO HERITAGE TASK FORCE 2017. je zadnji dan održavanja projekta, uz nazočnost predstavnika Grada NIna i županije te uglednika iz javnog života Hrvatske.

Izvor: fenix-magazin.de

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian