DJEČJE IGRALIŠTE U UL. ŠETALIŠTE KNEZA BRANIMIRA – ZATON

 In Obavijesti

Gradu Ninu je 19. rujna 2019. godine dodjeljena odluka o odabiru projekta,  odnosno o dodjeli potpore u iznosu od 296.500,00 kn za ulaganja u građenje i opremanje dječjeg igrališta u Zatonu.

Projekt „DJEČJE IGRALIŠTE U UL. ŠETALIŠTE KNEZA BRANIMIRA – ZATON“ prijavljen je na podmjeru 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“,  tip operacije 2.1.1. Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a.

Ovim projektom cilj nam je pružiti društvenu infrastrukturu koja će pomoći smanjenju rizika koji mogu nastati uslijed igre na dječjem igralištu te tako unaprijed smanjiti mogućnost ozljeda tijekom korištenja sprava namijenjenih igri.

Također cilj nam je  izgradnja prvog dječjeg igrališta koje udovoljava svim standardima sigurnosti i  osigurava pristupačnost osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti.

Osim izgradnje igrališta, cilj je u sklopu ovog projekta promovirati i važnost stvaranja zdrave navike kvalitetnog boravka djece na otvorenom, bavljenja sportom te kvalitetnog druženja s vršnjacima i roditeljima.

Povećanje dostupnosti društvenih sadržaja svoj djeci bez obzira na uzrast, socijalni, društveni ili  zdravstveni status.

Cilj i očekivani rezultat provedbe operacija u okviru ove mjere je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno – ekonomske održivosti. Na ovu mjeru se nadovezuju druge mjere i vrste operacija LRS koje će potaknuti razvoj ruralnog gospodarstva i pomoći u izazovima koji su specifini u ruralnim sredinama kao što su gospodarski, zemljopisni i demografski uvjeti koji se odnose na udaljenost, smanjenje stanovništva, starenje, društvenu izolaciju i tržišnu strukturu koje mogu utjecati na živote ljudi. Udaljenosti od gospodarskih središta i usluga s ograničenim lokalnim sadržajima stvaraju dodatne izazove. Ulaganja putem ove mjere imaju za cilj ublažiti neke od tih poteškoća, osobito nedostatak pristupa uslugama i infrastrukturi, kao što su ulaganja u razvoj kulturnih i sportskih sadržaja te sadržaja za slobodno vrijeme.

Cijelokupni iznos projekta je 397.725,00 kn, gdje vlastita sredstva iznose 101.225,00 kn. Dodijeljena sredstva sufinancira Europska unija sa 90% i Republika Hrvatska sa 10 %.

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian