Agonija oko Šepurina; Grad Nin ovdje želi Park šumu, Županija turističko naselje, sportski aerodrom i golf igralište

 In Iz medija, Najnovije, Obavijesti

Petnaest godina traje agonija oko bivše vojarne Šepurine kraj Zadra. Čak milijun četvornih metara jedne od najatraktivnijih lokacija na obali postalo je ilegalno odlagalište za otpad. Dok iz Grada Nina zazivaju da ondje bude Park šuma, iz Zadarske županije tu su želju nedavno ignorirali.

Nepregledne količine smeća. Tone odbačenog građevinskog otpada. Devastirani, zapušteni i sablasno prazni vojni objekti najbolje opisuju kako izgleda nekad vojna elitna baza Šepurine kraj Zadra.

Još 2008. godine od Centra za obuku hrvatskih specijalaca odustala je vojska, a 15 godina poslije atraktivna zelena površina uz more i dalje propada.

“Mijenjaju se ministri, mijenjaju se predsjednici Vlade, ali problemi ostaju”, rekao je Emil Ćurko, gradonačelnik Nina.

Pisao je, kaže, premijeru Andreju Plenkoviću, ali i Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Odgovor nije dobio. Dnevnik Nove TV jest. U prvoj rečenici kažu kako s Gradom Ninom po ovom pitanju surađuju.

“Moja prva rečenica je da se ne surađuje s gradom Ninom. Grad Nin šalje pozive prema Ministarstvu da se nađemo na terenu, da pokušamo riješiti ovu situaciju koja je u Šepurinama”, objašnjava Ćurko.

Iz Ministarstva tvrde – situacija je nerješiva sve dok ulaganja u ovu zonu blokiraju neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Jer za približno četvrtinu terena građani tužbama traže povrat u Jugoslaviji im oduzetog zemljišta. Dodaju, velika je to prepreka za planiranje i realizaciju bilo kakvog dugoročnog projekta.

Grad Nin dobio je odbijenicu i od Zadarske županije.

Dok iz Županije u budućnosti, između ostaloga, ovdje vide turističko naselje s pratećim sadržajima maksimalnog kapaciteta do tisuću kreveta, sportski aerodrom i golf igralište, građani bi nešto drugo.

Ninski gradonačelnik uvjeren je da se ništa neće riješiti sve dok državna imovina ne dođe u vlasništvo jedinica lokalne samouprave.

IZVOR: antenazadar.hr

 

Povezane objave

Start typing and press Enter to search

hrCroatian